11 abr 2011

Llibre: Els bruixots de l'aigua. Els saurins a Catalunya.

                                         

L'octubre de 2010 el Departament de Cultura i Mitjans de Comunica publicava el llibre "Bruixots de l´aigua", el primer número de la nova col.lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya del Centre de Promoció de la Cultura Tradicional i Popular Catalana. Un llibre per descobrir qui són i que fan els saurins. Pagesos i pastors, en la seva majoria, que durant segles han aportat el seu art per fer aparèixer l´aigua de sota terra. Des de sempre s´han fet més presents quan més necessitat d´aigua dolça hi havia. Saurins al servei de pagesos, ramaders, propietaris, alcaldes... que a més de marcar llocs amb aigua, tant podien fer pous com mines, tot el que fos necessari per permetre disposar de l´aigua subterrània. Personatges especials, coberts d´una aurèola de misteri, intriga i màgia, que ens connecten amb pràctiques ancestrals lligades al coneixement de la terra, les energies i la intuïció. El llibre dóna a conèixer saurins de les nostres comarques, que amb la vareta i el pèndol, busquen i troben aigua i molt més: tresors, restes arqueològiques, metalls, objectes perduts... i també persones desaparegudes.
L'obra és el resultat d'un treball de recerca becat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana l'any 2008.

3 comentarios:

  1. La llibreria on l'he demanat em diuen que no el troben, sabeu on el puc comprar?

    ResponderEliminar
  2. No podem orientar-vos, sabem que el llibre es difícil de trobar perquè no queden exemplars.

    ResponderEliminar
  3. Soc Antoni un saurí, vull felicitar de tot cor a la señoreta Rosa Maria i que pugui segir fent bones obres. El que fem els saurins es una tecnica que funciona, i fins ara no estabem recuneguts. Tenim molt per dir alguns estan tancats amb ells, i amb el llibre i el que vam trubarnos a Tarroja em vist que pudem fer molt.

    ResponderEliminar