7 mar 2012

Saurí: Un vi de la DO Montsant

Saurí, una finca, un vi.


L’adquisició de la finca Saurí a la partida Les Sorts i Figueral –noms originaris de les finques en el terme municipal del Molar, El Priorat, Tarragona- de mans d’un vell conegut saurí i viticultor, va fer que la finca passés a anomenar-se 'Finca Saurí', en record no només a la professió ancestral que duia a terme l’antic propietari, sinó també al gran afany que fan les arrels de la vinya vella de garnatxa i samsó –o carinyena, comunament anomenada- per tal de cercar l’aigua en un terreny tant inhòspit com és el de la comarca del Priorat.

SAURÍ 2010 – Garnatxa, Samsó i Ull de Llebre. Vi resultat d’una fermentació curta de raïm molt madur; busquem una bona intensitat aromàtica en nas i una finor i elegància en boca. Té un postgust llarg i persistent amb notes de fruites molt madures, melmelades, dàtil i figues. La suavitat en boca permet el delit d’un ampli ventall de preferències.  Permet el maridatge amb plats molt diversos.
Varietats: 40% Garnatxa negra, 40% Samsó i 20% Ull de Llebre.
Zona: Tarragona, Comarca Priorat Sud, Termes de El Molar i Darmós. DO MONTSANT.

http://infovi.cat/?seccion=not&id=491

Cal fer esment que aquesta bodega elabora també el vi SAORÍ
Ara que en sabem de la seva existència, toca provar-los. Us animeu?

1 comentario:

  1. Doncs com a curiositat, les formes geomètriques de l'etiqueta són diferents formes de pèndols, però vistes a través d'un calidoscòpi, per accentuar el punt misteriós de l'art dels saurins!

    ResponderEliminar