18 sept 2013

Opcions pel diumenge 20 octubre. 2a trobada de saurins


EXCURSIÓ 1:
Taller de sensibilització a la natura
Tema central: Energia de la natura.
Itinerari a peu al massís dels Ports per a aprendre de la natura i recuperar la saviesa interna amb exercicis per a connectar-nos amb la natura i augmentar la nostra sensibilitat.
A càrrec de Josep Ma Llorach, biòleg especialitzat en geobiologia, membre d’Auri-Harmonització d’espais. Més info: www.auri.cat
Places limitades (màxim 20-25 persones), cal portar aigua, esmorzar i calçat per a caminar a la muntanya.

EXCURSIÓ 2:
Un tast del Matarranya tel·lúric
Tema central: Productes de la terra.
Visita al Mas de Xoxim (Deméter de Tastavins), finca agroecològica situada als termes de Ràfels i La Portellada que ha recuperat les construccions i conreus tradicionals i treballa en harmonia amb la natura seguint els preceptes de Deméter (la deesa grega de l’agricultura). Practicarem amb el pèndol i les varetes per a buscar els aqüífers i els punts tel·lúrics de la finca que han donat nom a la marca de productes Tel·lúric. Acabarem amb un esmorzar de degustació de productes del Matarranya i un taller de cata d’oli.
A càrrec de Xavier Pons, historiador i promotor del projecte i Víctor Vidal, productor agroecològic.
Més informació sobre la finca: www.demeterdetastavins.com, http://demeter2007.blogspot.com.es/2010/09/demeter-de-tastavins-sl-apasionados-por.html


EXCURSIÓ 3:
El Matarranya màgic
Tema central: Patrimoni arquitectònic.
L’arquitectura gòtica de la comarca amaga molts elements que van més enllà de la funció decorativa. Anirem a descobrir algunes d’aquestes incògnites a Vall-de-roures al Castell i l’Església de Santa Maria la Major del s. XIV i obra de l’arquebisbat de Saragossa (declarats Bé d’Interès Cultural); i a Pena-roja de Tastavins al Santuari de la Mare de Déu de la Font, obra dels Calatraus al s. XIV i declarat Bé d’Interès Cultural i Patrimoni de la Humanitat per les pintures mudèjars que conté.

No hay comentarios:

Publicar un comentario