8 nov 2013

Notícia de la trobada de saurins a ComarquesNord.cart

http://comarquesnord.cat/2013/10/20/la-trobada-sauri-constate-les-energies-tel%C2%B7luriques-que-envolten-el-matarranya/Comarquesnord.cat - La Freixneda. diumenge, 20 octubre 2013

La trobada saurí constate les neregies tel.lúriques que envolte el Matarranya.
El Matarranya va acollir els dies 19 i 20 d’octubre la II Trobada de Saurins als territoris de parla catalana, un encontre que va reunir a més de 100 experts en la matèria on es va reivindicar el paper del saurí en ple segle XXI. Al llarg del cap de setmana es van fer xarrades associades amb les energies de la terra, la radioestèsia o l’habilitat de detectar aigua sota terra. Unes apassionants jornades que van anar complementades amb eixides a punts de forta energia tel·lúrica, com ara la fortificació de Vall-de-roures, l’ermita de la Mare de Déu de Pena-roja i l’observatori lunisolar de La Freixneda, i on es van poder constatar estes forces.
Josep Lluís Castelló va obrir les jornades amb la conferència ‘La convergència de dues ciències. Els saurins del segle XXI’. En ella, Castelló va reivindicar el paper del saurí i va fer una aproximació històrica del seu paper. “El fenomen saurí és cada vegada més important i ens prenen més seriosament”. Segles enrere, “l’home que buscava aigua tenia poder. En els petroglifs que s’han descobert se’ns indique l’home amb la vareta, el cercador d’aigua”. A la trobada hi van assistir també saurins del Matarranya, Terra Alta i els Ports, com ara José Agustín Amela, que va parlar de les energies de les aigües i les arbòries, així com dels laberints i les vetes d’aigua.
A més, els assistents a la II Trobada de Saurins van tindre l’oportunitat de fer treball de camp, així com visitar enclavaments associats amb el Matarranya Màgic. Els saurins van anar a la Mare de Déu de la Font de Pena-roja i van corroborar que l’ermita de dalt té molta energia. El mateix van poder comprovar a l’enigmàtic observatori lunisolar de Santa Bàrbara, com també al castell de Vall-de-roures. Es van recórrer les diverses cambres de la fortificació, detectant-se a les cuines un “punt energètic molt gran”, cosa que pot anar associat a una bona alimentació dels antics inquilins. Els saurins van poder constatar les energies tel·lúriques que envolten el Matarranya.

‘El saurí té futur’

Gran satisfacció des de l’organització, ja que la trobada va superar les expectatives i va reunir més de 100 persones cada dia. Al respecte, Pepa Nogués va reconèixer que “la gent de la comarca, curiosos, amics, van respondre molt bé”. Durant el cap de setmana “no es va parlar només de la figura del saurí, del trobador d’aigua, sinó també de les energies. Van ser unes jornades molt variades. Volíem donar una imatge del saurí no com un personatge local associat al passat, sinó parlar de la seua imatge contemporània, d’un expert que va innovant i que té futur”. De fet, n’hi ha qui s’hi dediquen de manera professional, com el propi Castelló, que busque aigua a Dubai.
Pepa Nogués va recalcar que “últimament, la connexió amb la natura està tenint molta repercussió. I els saurins tenen molt a dir perquè són receptors d’energies tel·lúriques”. Des de l’organització van afegir que “s’ha constatat la quantitat de punts energètics que tenim en esta comarca. Podem dir que som Matarranya màgic. Vam fer tres excursions on vam acabar aplicant el pèndul. Una d’elles va ser per la natura, una segona per un entorn agrícola i una tercera per edificis històrics”. Al llarg d’aquell cap de setmana es va parlar també de sanar amb el pèndul, així com aplicacions associades amb localitzar persones desaparegudes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario